Sócsökkentés
A változatos és tudatos életmódot követők bizonyára tudják, hogy étrendjük összeállításánál külön figyelmet érdemes fordítani a sófogyasztásra – a szív- és érrendszeri megbetegedések egyik rizikófaktora ugyanis a túlzott sóbevitel.
Felmérések szerint a magyar lakosság sóbevitele jelentősen meghaladja az ajánlott napi 5 grammot: a nők átlagosan 11,2, míg a férfiak 15,9 gramm sót fogyasztanak naponta. Ennek nagy része ráadásul nem közvetlenül a sószóróból kerül az ételeinkbe, hanem különböző feldolgozott élelmiszerek formájában fogyasztjuk el. A KOMETA, mint felelős élelmiszeripari gyártó kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére – ennek szellemében a kék címkével jelölt termékek sótartalmát 25 százalékkal csökkentették úgy, hogy azok ízélménye változatlan maradt, így kiválóan beilleszthetőek a kiegyensúlyozott és változatos étrendbe.
Húskészítményeinket a következő versenytársak hasonló húskészítményeinek átlagos sótartalmához hasonlítottuk:
- Pápai Hús Kft.
- ANIMEX Foods Sp. z o.o. sp. k.
- Nádudvari Élelmiszer Kft.
- Wiesbauer-Dunahús Kft.
- Zimbo Perbál Kft.
- Landhof GesmbH & Co KG
- MECOM GROUP s.r.o.
- Sága-Foods Zrt.
- LE & CO – Ing. Jiří Lenc, s.r.o.
- eFeF Kft.
Részletes lista a rendelkezésünkre áll, hivatalos kérésre azt bemutatjuk.